maandag 24 maart 2008

Als God of Godin in Frankrijk: is er nog iemand trouw?

Volgens schrijfster Pamela Druckermann deed 30% van de vijftigers het wel eens.
Niet alleen bij ons in de Westerse landen, maar evenzeer in de Islamitische landen, weliswaar daar niet zo openlijk als hier. Voor vrouwen is de reden meestal omdat ze aandacht en interesse tekort komen bij hun partner.

Per regio zijn er wel wat verschillen. In Japan ga je bvb niet vreemd zolang je maar voor de seks hebt betaald. Veertig procent van de Russen vindt vreemdgaan geen enkel probleem. De Britten blijken het vaker buiten de deur te zoeken dan Amerikanen en Fransen. Bijna tien procent van de Engelse mannen en 5 procent van de vrouwen gaf toe het laatste jaar een affaire gehad te hebben.
De psychologe Esther Perel die een boek schreef over Erotische intelligentie beweert dat zoveel mensen in een langdurige relatie geen seks meer hebben. Maar ze hebben wèl veel seks, alleen niet met elkaar...
Vreemd gaan is één van de belangrijkste onderwerpen van een mensenleven. En door sommigen wordt er zwaar aan getild, maar niet overal. In sommige werelddelen waren geïnterviewde mannen en vrouwen verontwaardigd als hen gevraagd werd of ze zich niet schuldig voelden. Ze begrepen de vraag eigenlijk niet.
In veel Westerse landen betekent een one-night-stand zoiets als einde huwelijk: koffers pakken. Want zo hoort het, is het algemene idee. Het is niet wat je wilt doen, maar wat je volgens de regels moet doen. In de praktijk loopt het echter niet zo'n vaart .... Het getuigt trouwens niet van gezond verstand, weinigen bouwen immers een vaste relatie uit met hun minnaar of minnares ...
De Fransen leven op dat vlak nog als Goden en Godinnen in Frankrijk. Daar geniet de overspelige van de affaire. Als je het doet, geniet dan lekker van de seks, is hun motto.

Bron: Pamela Druckermann, Lust in Translation.

Is vreemdgaan zo vreemd, lees meer ...

Geen opmerkingen: