dinsdag 11 maart 2008

Vrouwen lachen meer dan mannen ! en Mannen zijn echt plezanter !

Volgens een representatieve enquête van Psychologie Magazine vindt 75% van de Nederlanders een man de grappigste persoon uit zijn omgeving, slechts 25 % vindt eenv rouw de grappigste persoon. Vrouwen zijn dan weer goedlachs: 57% van de Nederlanders ziet eenv rouw het meest lachen in zijn omgeving.
Dit sekseverschil zie je al bij jonge kinderen. Uit onderzoek in België, Amerika en Hongkong, blijkt dat jongetjes van zes al meer grapjes maken en anderen vaker laten lachen dan meisjes van dezelfde leeftijd.
Je zou kunnen stellen dat jongens genetisch voorgeprogrammeerd zijn om meisjes aan het lachen te brengen. Humor blijkt op de relatiemarkt namelijk een aantrekkelijke eigenschap te zijn. Vorig jaar ontdekte de Canadese onderzoeker Sigal Balshine dat vrouwen een man op een foto een stuk interessanter vonden om eventueel een relatie mee te beginnen als erbij verteld werd dat hij iets grappigs had gezegd. Andersom werd een vrouw niet interessanter voor mannen als ze een komische opmerking had gemaakt. Hoewel mannen en vrouwen gevoel voor humor allebei belangrijk vinden in een partner, vermoeden de Canadese onderzoekers dat mannen daarmee bedoelen dat hun vrouw om hun grapjes moet lachen – en dat vrouwen graag aan het lachen gemaakt worden door hun man. Lees meer ...

Geen opmerkingen: