woensdag 25 januari 2012

Schuddende billen: mannenmagneet


Vrouwen die verleidelijk met hun billen en heupen kunnen schudden, hebben grotere kans een man aan de haak te slaan dan dames die dat niet kunnen (naar een onderzoek van de Universiteit van Bretagne-Sud, Frankrijk).

Een aantrekkelijke mannelijke onderzoeker sprak jonge vrijgezelle vrouwen aan op de universiteit, maakte een praatje en filmde daarna met de verborgen camera het achterwerk en de heupen van de vrouwen terwijl ze wiegend wegliepen.
Andere mannelijke vrijwilligers beoordeelden daarna de beelden en moesten op een schaal van 1 tot 5 aangeven hoe aantrekkelijk de dames waren. Ook toonde het onderzoek aan dat vrouwen die in hun vruchtbare periode zaten onbewust langzamer en verleidelijker liepen dan degenen die dat niet waren. Professor Nicolas Guegeun noemt de uitkomsten van de studie opvallend: " de vruchtbaarheidscyclus is van invloed op gedrag".

Dit laatste wordt dan weer tegengesproken door Britse onderzoekers (zie verder) of is er een verschil tussen de Franse en Britse vrouwen? Beide zijn het er wel over eens dat (mooie) billen mannen 'aanspreken', maar daar hebben we géén professoren voor nodig ....

Bron: De telegraaf dd 25/01/2012

Heupwiegen betekent minder vruchtbaar

Heupwiegen mag dan al een grote aantrekkingskracht op onze jongens hebben, een sexy loopje betekent uiteindelijk dat we niet zo vruchtbaar zijn. Vrouwen die dat wel zijn, wiegen minder met hun heupen en lopen met hun knieën dichter bij elkaar. Dat concluderen Britse onderzoekers.

Onderzoek
Bij het onderzoek dienden mannen in veertig filmpjes te beoordelen hoe aantrekkelijk zij bepaalde vrouwen vonden. Het enige dat de vrouwen deden, was lopen. Van de vrouwen was bekend wie in haar vruchtbare periode zat en wie niet. In twee afzonderlijke tests bleek een duidelijk verband te zijn tussen een heupwiegend, sexy loopje en de cyclus van de vrouw.

Bescherming
Waarom we anders lopen in vruchtbare tijden? Volgens de onderzoekers doen we dat onbewust heel bescheiden om onszelf te beschermen tegen opdringerige mannen. Kunnen we ze dan toch misleiden?

Bron: Goed gevoel 01/01/08

Geen opmerkingen: